Villa Tomasina (Μέρος 3ο)

Η ...Ανοικοδόμηση συνεχίζεται....! Η Villa Tomasina προχωρά με έντονους ρυθμούς. Στα δύο προηγούμενα μέρη σας παρουσίασα τη Βάση με το Ισόγειο και τον Πρώτο Όροφο. Σήμερα σειρά έχει:

Η ΣΤΕΓΗ

Η Κατασκευή της Βασικής Στέγης φίλες και φίλοι ήταν μια λεπτή και δύσκολη Γεωμετρικά δουλειά. Η Στέγη είναι παραδοσιακού τύπου, δηλαδή Κεραμοσκεπή στο σχήμα. Δεν έχει τα κλασικά δύο επικλινή επίπεδα αλλά επέλεξα τη μορφή της Κόλουρης Πυραμίδας που είναι πιο όμορφη αλλά συνάμα και πιο δύσκολη καθώς δουλεύεις σε τέσσερα επίπεδα κλίσης.

Πάμε λοιπόν να παρακολουθήσουμε το ...εγχείρημα:

Εικόνα 1

Όπως βλέπετε στην Εικόνα 1, το πρώτο ξεκίνημα απαιτεί ακρίβεια και λεπτές διαδικασίες στήριξης. Ξεκινάω με ένα πηχάκι το οποίο τετραγωνίζει τον όροφο. Στη συνέχεια εντοπίζεται το κέντρο της επιφάνειας και από εκεί και πέρα υπολογίζουμε το Ύψος που θέλουμε να δώσουμε στη Στέγη.
Στην τελευταία "σανίδα" επάνω θα συγκλίνουν οι Έδρες της Πυραμίδας της στέγης μας.

Εικόνα 2

Εδώ τα πράγματα έχουν προχωρήσει. Ήδη δίνεται το σχήμα των Εδρών και έχει ξεκινήσει ο Σκελετός της στέγης με πολύ λεπτή στήριξη και ακριβή γεωμετρία.
Εικόνα 3

Στην Εικόνα 3 έχουμε μια πιο παραστατική εικόνα του σκελετού της στέγης. Είμαστε έτοιμοι να αρχίζουμε να κλείνουμε το σχήμα τοποθετώντας την "κεραμοσκεπή".
Εικόνα 4

Η Εικόνα 4 έχει έτοιμη την Στέγη μας. Εδώ συνάντησα δυσκολία στο κόψιμο των αντίστοιχων σανίδων της "κεραμοσκεπής".
Εικόνα 5

Στην Εικόνα 5 βλέπουμε τη Στέγη μας από μια άλλη οπτική γωνία en face. Είμαστε έτοιμοι για το τελικό βάψιμο της Στέγης και τις μικριοδιορθώσεις.
Εικόνα 6

Η Στέγη έτοιμη βαμμένη .
Εδώ, φίλες και φίλοι, κλείνει και το 3ο Μέρος, που αφορά την κατασκευή της Στέγης και μόνον αυτής. Ακόμα έχουμε πολύ δουλειά πάνω εκεί και να είστε προετοιμασμένοι για το 4ο πλούσιο μέρος των εργασιών επί της ....Στέγης.








Σχόλια

  1. Πόση υπομονή έχεις! Εγώ ανυπομονώ κάθε φορά να το δω ολοκληρωμένο!

    Καλή συνέχεια, Γιάννη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλεξάνδρα μου, το αγαπώ. Με όλες του τις αδυναμίες φυσικά και τους ερασιτεχνισμούς, νιώθω κάπως σαν το βλέπω να αποκτά σχήμα και μορφή. Και αφήνω τη φαντασία να τρέχει γόνιμα. Σε ευχαριστώ για το μοίρασμα του χρόνου σου καλή μου. Όμορφο βράδυ να έχεις.

      Διαγραφή
  2. Ωωωω πήρε σάρκα και οστά η Βίλα Τομασίνα!
    Πολύ όμορφη γίνεται..και μας βλέπω να πίνουμε τα καφεδάκια μας εκεί όταν ολοκληρωθεί !
    Γιάννη Εύγε.... !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναστασία μου ευχαριστώ πολύ.....! μωρέ έχουμε να πιούμε καφεδάκι που θα το απολαύσουμε. Έχει ακόμα πολύ δουλειά η Βίλλα και η φαντασία ...οργιάζει. Καλό σου βράδυ.

      Διαγραφή
  3. Εντάξει... είσαι απίστευτος! Τώρα είδα την κατασκευή σου. Μπράβο Γιάννη μου για τη δουλειά σου και για τη σημασία στη λεπτομέρεια.
    Καλή συνέχεια να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλλη μου ευχαριστώ πολύ....! χαίρομαι που σου άρεσε. Το παλεύω. Θα το δεις και στην τελική του μορφή και θα έχεις πλήρη εικόνα. Καλό σου βράδυ και ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  4. Πω..πω.. τι μου θυμησες τωρα..με την βίλα σου φίλε..τηνείδα απο το ξεκινημα της... σαν να έβλεπα τον δικο μου σκυμενο επανο επανω στα ξυλουργικα του μεσα στο σαλόνι ..χα..χα.. ξερω τι δουλεια και τι προπαθεια μυαλου και χεριων θελουν αυτες οι ξυλουργικες εργασιες σε μικρογραφία...το εβλεπα καθε μερα επι 8 ωρες..και επι 3 χρονια...και σε καταλαβενω απολυτα και για το μερακι.. και για την ανυπομονησια να δεις το εργο σου τελειωμενο θα ειναι πανεμορφο.. πιστεψε με και μονο η χαρα σου να δεις το δημιουργημα σου φτανει.. ειναι ηθικη ικανοποιηση..θα περασω στο τελειωμα να το απολαυσω..μπραβο σου..!!καλα να περνας με το χομπυ σου.. καλο ξημερωμα ..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι πιο ευκολα τωρα τα σχολια μπορουμε να τα δημοσιευουμε..για οσες δεν ξεραμε πως να το κάνουμε.. για μενα το λεω.. που δεν μπορούσα..!!

      Διαγραφή
    2. Ρούλα μου καλησπέρα σου. Ομολογώ ότι η μυσταγωγία του συζύγου σου, όπως μπόρεσα να την νιώσω μέσα από το δικό του ιστολόγιο, αποτέλεσε για μένα πηγή έμπνευσης και οδηγό. Ανέκαθεν αγαπούσα τα παλιά σπίτια και να που τώρα εδώ μπορώ να δώσω την όποια μου έμπνευση ως κατασκευή μικρογραφίας. Σε αυτήν την κατασκευή προχώρησα σε διαφορετικά υλικά, σε άλλες τεχνικές, σε βάψιμο δικό μου και εμπλούτισα τα αρχικά υλικά που χρησιμοποιούσα. Όσο εμβαθύνεις τόσο προχωράς σε μέσα. Σε ευχαριστώ πολύ καλή μου και να δώσεις χαιρετισμούς στον εξαίρετο δημιουργό που έχεις δίπλα σου.

      Διαγραφή
  5. Καλημέρα! Μπαινοβαίνω εδώ και σχόλιο δεν έχω αφήσει. Τώρα το είδα! Εξαιρετική η βίλα...και πολύ δουλειά η στέγη από οτι κατάλαβα! Καλή συνέχεια και ανυπομονώ να τη δω τελειωμένη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Άννα μου. Καλά κάνεις και μπαινοβγαίνεις και σε ευχαριστώ προσωπικά πολύ για την βοήθειά σου στην εμφανισιακή βελτίωση του μπλογκ.
      Η Στέγη έχει δουλειά αλλά έχει και πολλές ....εκπλήξεις που θα τις δούμε στο 4ο μέρος που θα ακολουθήσει.
      Φιλιά πολλά κορίτσι μου.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου