Ένα ξωκκλήσι στη θαλασσόπετρα

 Φίλες και φίλοι, καλησπέρα και πάλι.

Το διάστημα της φυσικής αποκατάστασης της λειτουργίας του ώμου μου, μετά την επέμβαση, θα είναι μεγάλο. Όμως αυτό δεν θα αποτελέσει εμπόδιο στη φλόγα και της διάθεση της δημιουργίας, η οποία νομίζω είναι και αποφασιστικό "όπλο" στο ξεπέρασμα των προβλημάτων.

Εν αρχή ήν...

Εικόνα 1

Θάλασσα αγαπημένη! Με όλα όσα ζουν γύρω της. Ένα μεγάλο βότσαλο, μια θαλασσόπετρα. Σε διαστάσεις περίπου 15 εκ μήκους και 10 εκ πλάτους, όσο γίνεται βέβαια δυνατό να μετρήσεις μια θαλασσόπετρα. Η μορφή της βολική με μια ομαλή επιφάνεια, ικανή να με βάλει σε δημιουργικές ...σκέψεις. Η έμπνευση να ονειρευτεί, τι θα μπορούσε να "γεννηθεί" πάνω της ώστε να το κουβαλά;

Και εδώ ξεκίνησε ο δημιουργικός καλλιτεχνικός "μίτος". Κάπως έτσι:

Εικόνα 2

Πρέπει να διαμορφώσουμε μια βάση. Με ξύλινα υλικά και υλικό συγκρότησης κάτι συνεκτικό, κάτι "οικοδομικό". Οι λύσεις δύο: Τσιμέντο καλλιτεχνίας ή πάστα άμμου; Το πρώτο αργεί να στερεοποιηθεί. Το δεύτερο γίνεται πολύ γρήγορα. Το επέλεξα και διαμόρφωσα την επιφάνεια, όπως τη βλέπουμε στην εικόνα 3.

Εικόνα 3

Η βάση μας είναι έτοιμη και πλέον μπορούμε να ξεκινήσουμε το "χτίσιμο". Επέλεξα ένα Ξωκκλήσι, από αυτά που στολίζουν τα πελάγη και την Ελληνική νησιωτική γη. 

Εικόνα 4

Αναγκαία η βάση, το πλαίσιο, όπως το βλέπουμε εδώ σε κάτοψη. Και έπεται η συνέχεια στις εικόνες, που ακολουθούν.

Εικόνα 5

Εικόνα 6

Στις εικόνες 5 και 6 βλέπουμε την πρόοδο των εργασιών και την προσθήκη του μικρού θόλου στη στέγη. Το "σωβάτισμα" γίνεται με πάστα άμμου.

Εικόνα 7

Στην εικόνα 7 βλέπουμε το πίσω μέρος της μικρής εκκλησίας, στο οποίο "χτίζω" μια θολωτή προέκταση, το "ιερό", το οποίο καταλήγει στην παρακάτω εικόνα.

Εικόνα 8

Εδώ έχουμε το πίσω μέρος από το Ξωκκλήσι μας στην τελική του μορφή.

Φυσικά, παρακολουθούμε την πρόοδο των εργασιών ...οικοδομής

Εικόνα 9

Στην εικόνα 9 φαίνονται οι προχωρημένες εργασίες. Το θέμα ήταν ότι είχα μια αυλή μικρή σε μέγεθος. Σκέφτηκα λοιπόν να την μεγαλώσω. Για να γίνει αυτό έπρεπε να δοθεί προέκταση στην πέτρα. Το έκανα προσθέτοντας σαν βάση μικρά βραχάκια, τα οποία "ντύθηκαν" με σοβά και έδωσαν μια λογική μεγαλύτερη επιφάνεια αυλής

Εικόνα 10

Εικόνα 11

Στις εικόνες 10-11, βλέπουμε το τελικό αποτέλεσμα της αυλής, στην οποία φυσικά πρέπει να διαμορφώσουμε και ένα μικρό μονοπάτι για να μπορούν οι επισκέπτες μας να ανεβαίνουν ως το εκκλησάκι. Πάλι έβαλα κάποια βραχάκια στο πλάι της πέτρας για να διαμορφώσουμε το μονοπάτι μας.


Εικόνα 12

Το τελικό αποτέλεσμα


Εικόνα 13

Εικόνα 14

Εικόνα 15

Εικόνα 16

Το εκκλησάκι είναι έτοιμο για να το χαρεί κάθε διαβάτης, που θα κάνει τον κόπο να ανέβει στο λευκό βράχο. Να ζήσει την απλότητα, τη σεμνότητα και το χρώμα του. Να βιώσει τη γαλήνη της πίστης και της απλής προσευχής στην αγκαλιά της θάλασσας και της φύσης.

"Ντύθηκε", "στολίστηκε" και τώρα είναι στη διάθεσή σας και στην  κριτική σας.
Σας ευχαριστώ για τη συντροφιά και το όμορφο ταξίδι.






Σχόλια