Πρόσοψη σπιτιού (3-D)

 Καλησπέρα φίλες και φίλοι,

επανέρχομαι στις καλλιτεχνικές δημιουργίες, μιας και ο καιρός το επιτάσσει και παρακινεί, για να σάς παρουσιάσω τη δημιουργία μιας ακόμα ξυλόγλυπτης μικρογραφίας πρόσοψης σπιτιού, σε τρεις διαστάσεις.

Μιλάμε για ένα παραδοσιακό σπίτι της Ελληνικής περιφέρειας.

Ξεκινώ για να σάς δώσω λοιπόν την τελική του εικόνα

Εικόνα 1

Πάμε τώρα, σιγά-σιγά, να δούμε πώς διαμορφώθηκε αυτή η τελική εικόνα.


Εικόνα 2

Εδώ στην εικόνα 2, βλέπουμε το έργο να ξεκινά με τις επιφάνειες για τις τρεις διαστάσεις πάνω στις οποίες έχω δουλέψει.


Εικόνα 3

Καλή αρχή λοιπόν. Στην εικόνα 3, έχει γίνει ο βασικός σχεδιασμός της πρώτης επιφάνειας στην πρόσοψή μας και η κατασκευή έχει ήδη ξεκινήσει. Θα δουλέψω σε δύο επίπεδα, όπου η πρόσοψη έχει ένα ισόγειο με την είσοδό της και έναν όροφο με το μπαλκόνι της.


Εικόνα 4

Στην εικόνα 4 λοιπόν, βλέπουμε ήδη να έχει γίνει η κατασκευή της εισόδου του ισογείου και στον πρώτο όροφο, έχουμε το μπαλκόνι με την μπαλκονόπορτα να διαμορφώνεται, μαζί με το παράθυρο.



Εικόνα 5

Η εικόνα 5, είναι πιο προχωρημένη πλέον. Έχει προτεθεί μία επίπεδη επιφάνεια εδάφους και έχει ξεκινήσει να διαμορφώνεται η σκάλα για το μπαλκόνι του ορόφου.



Εικόνα 6

Στην εικόνα 6, έχει ξεκινήσει η κατασκευή της σκάλας, που οδηγεί στο μπαλκόνι του ορόφου μας. Μια δουλειά, ομολογουμένως λεπτή, που με παίδεψε. 




Εικόνα 7





Εικόνα 8


Στην εικόνα 7 και 8, η κατασκευή μας έχει προχωρήσει. Η πρόσοψη είναι έτοιμη, το μπαλκόνι βλέπουμε να ολοκληρώνεται. Επίσης έχει επεξεργαστεί και η αυλή στην επιφάνειά της, όπως φαίνεται και στις δύο εικόνες.



Εικόνα 9


Είναι ώρα να προχωρήσω στην δεύτερη πρόσοψη. Όπως βλέπουμε στην Εικόνα 9, έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός και η κατασκευή της πόρτας εισόδου στο ισόγειο. Εδώ δεν θα έχουμε μπαλκόνι ορόφου.



Εικόνα 10




Εικόνα 11


Στις εικόνες 10 και 11: Βλέπουμε ότι η δεύτερη πλαϊνή πρόσοψη, είναι στην τελική της μορφή. Η κεντρική πόρτα εισόδου για το ισόγειο και το παράθυρο του πρώτου ορόφου. Επίσης έχει δεθεί η πρόσοψη με την επιφάνεια της αυλής και της πρώτης αρχικής πρόσοψης. Έχουν προστεθεί και οι αντίστοιχες διακοσμήσεις.

Η τελική εικόνα

Φίλες και φίλοι μου αγαπημένοι. Είμαι έτοιμος να σάς πάω πλέον στην τελική εικόνα του έργου, όπως αυτή φαίνεται στις εικόνες που ακολουθούν, τόσο σε γενική όσο και σε μερική άποψη. Πάμε λοιπόν:


Εικόνα 12

Γενική άποψη της πρόσοψης του σπιτιού μας σε πλήρη επεξεργασία.


Εικόνα 13




Εικόνα 14




Εικόνα 15




Εικόνα 16




Εικόνα 17





Εικόνα 18


Οι μικρές πετρούλες, που έχω ζωγραφίσει είναι μικρά βοτσαλάκια θάλασσας. 

Αυτό είναι το όλο έργο, φιλαράκια μου! Διάλεξα ως κύριο χρώμα, το γαλάζιο και το λευκό, χρώματα που χαρακτηρίζουν το Ελληνικό παραδοσιακό σπίτι και κύρια το νησιώτικο. Χρώματα της θάλασσας και του ουρανού μας. Ελπίζω να σάς άρεσε και να το χαρήκατε.
Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο και την προσοχή σας.






Σχόλια

  1. Λατρεύω το υπέροχο νησιώτικο σπίτι σου, αγαπητέ Γιάννη. Πραγματικά η πρόσοψη είναι φανταστική. Η λεπτοδουλειά στη σκάλα φαίνεται, φίλε μου, και οι ζωγραφισμένες πετρούλες με ξετρελαίνουν. Χίλια μπράβο, φίλε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μία μου, καλή μου φίλη και συνοδοιπόρισσα, σε ευχαριστώ πολύ. Αχ λατρεύω αυτά τα σπίτια και λειτουργούν μέσα μου ως απωθημένο βρε Μία μου. Να είσαι καλά για τα όμορφα και ενθαρρυντικά σου λόγια. Την αγάπη μου.

      Διαγραφή
  2. Πολύ όμορφο Γιάννη μου. Μπράβο σου, μπράβο! Να σαι καλά να δημιουργείς.
    Καλημέρα όλη μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αννούλα μου, γλυκιά μου, σε ευχαριστώ πολύ για τα ζεστά λόγια της καρδιάς σου. Ότι μπορούμε καλή μου φίλη.

      Διαγραφή
  3. Πωπω, Γιάννη μου! Τι λεπτομέρειες, πόση λεπτοδουλειά!
    Μπράβο σου!
    Συγκινήθηκα με το δάπεδο. Το έφτιαχνα κάθε Πάσχα, μέχρι
    που το τσιμέντο μας αναβαθμίστηκε, έγινε σαν ανάγλυφες
    με νερά πέτρες και έτσι αποκλείστηκαν τα παραδοσιακά μου
    κυκλάκια από την αυλή!
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Αριστέα μου, αυτά τα κυκλάκια σε βαμμένες αυλές παραδοσιακές είναι όλη μου η αγάπη. Θυμάμαι κάποτε παλιά στις γειτονιές πώς έτσι δίναμε ζωή στις αυλές με ασβέστη τότε κύρια. Ήταν τόσο όμορφα σαν ζωγραφιά.
      Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και την παρουσία σου. Εύχομαι το καλύτερο κορίτσι μου.

      Διαγραφή
  4. Περπατάς σε ένα δρομάκι στο νησί και να το σπιτάκι μπροστά σου, το πέτυχες απόλυτα φίλε μου. Αμα περιγράψω σε κάποιο έργο μου σπίτι σε νησί και ειδικά στις Κυκλάδες θα το έχω εικόνα στο μυαλό μου, Οι πετρούλες είναι αληθινές και τις ζωγράφισες ή τις έφτιαξες με κάποιο τρόπο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς το φίλο μου! Ναι, οι πετρούλες είναι βοτσαλάκια, που μάζεψα από τη θάλασσα για αυτήν ακριβώς τη χρήση. Και τις έχω ζωγραφίσει με ακρυλικό χρώμα κατά φαντασία.
      Τιμή μου να περιγράψεις το σπίτι αυτό σε κάποιο από τα έργα σου, Γουίλ. Σε ευχαριστώ για κάθε παρουσία και στήριξη. Καλές εμπνεύσεις πάντα φίλε μου.

      Διαγραφή
  5. Εξαιρετικό αποτέλεσμα μπράβο σου Γιάννη. Μεγάλη έμφαση στην λεπτομέρεια. Να 'σαι πάντα καλά και πάντα δημιουργικός :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ που σού άρεσε, Μαρίνα μου. Ευχαριστώ για τις γλυκές σου ευχές.

      Διαγραφή
  6. Γιάννη μου, επανέρχομαι για να σου ζητήσω να επισκεφτείς σε παρακαλώ το blog μου. Ανάρτησα τους/τις νικητές/τριες για τα δωράκια των γενεθλίων μου.
    Σε φιλώ, φίλε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω ναι τα είδα, με μεγάλη χαρά, Μία μου. Σε ευχαριστούμε πολύ.

      Διαγραφή
  7. ιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι εμειναν τα ματια μου!!!
    αχ ζηλευω ποτε θα αξιωθω και γω να τελειωσω το δικο μου....
    ισως του χρονου ακομα φετος τρεχω με τα φροντηστηρια ολη μερα καθε μερα ακομα κ σημερα στους δρομους καλη και δημιουργικη χρονια να εχουμεεεεεεεεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά-σιγά, Σοφία μου, όλα θα γίνουν. Φτάνει που έχεις το μεράκι σου, αυτό είναι η ψυχή. Σε ευχαριστώ πολύ, καλή σου χρονιά και να απολαμβάνουμε και τα έργα σου.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου