Καλοκαιρινές φωτογραφικές απεικονίσεις: Ηλιοβασιλέμματα στην Αθήνα

 Φίλες και φίλοι,

Η Φωτογραφία είναι μια αγαπημένη μου ερασιτεχνική ενασχόληση. Πιστεύω όχι μόνο δική μου αλλά και δική σας. Ποιος εδώ στη δικτυακή μας γειτονιά δεν αγαπά την αποτύπωση όμορφων στιγμών σε ψηφιακή φωτογραφική απεικόνιση. Όλα γύρω μας έχουν τη δική του ομορφιά και το ξεχωριστό τους στίγμα. Μέσα από μια φωτογραφία αυτές οι στιγμές μένουν κοντά μας για πάντα αποτυπωμένες στη μνήμη και στην νοσταλγία μας.



Έχοντας ήδη εγκαινιάσει την στήλη εδώ στο "ΤΕΧΝΟΣΠΙΤΟ" με θέμα φωτογραφικές στιγμές από το προσωπικό μου ερασιτεχνικό αρχείο, σήμερα θα δούμε το δεύτερο θέμα μας με φόντο το καλοκαίρι. Ένα καλοκαίρι ιδιαίτερο φέτος, που ακόμα καλά κρατεί. Καλή μας συνέχεια λοιπόν.

Ηλιοβασιλέμματα στην Αθήνα

Θα δούμε κάποιες φωτογραφίες με δειλινά από διάφορες περιοχές της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας. Ανέκαθεν το δείλι ήταν γεμάτο ποίηση, τυλιγμένο στα μαγευτικά χρώματα της στιγμής που η θάλασσα αγκαλιάζει τον ήλιο για να τυλιχτεί στη μαγεία της νύχτας. Στιγμή μοναδική στη φύση με άπειρους συμβολισμούς.

Εικόνα 1



Εικόνα 2

Και οι δύο αυτές φωτογραφίες, εικόνες 1-2, είναι τραβηγμένες κοντά στον Χάρακα, στα νότια παράλια της Αττικής, σε σχετικά κοντινή απόσταση από το Σούνιο.


Εικόνα 3


Είμαστε εδώ στην παραλιακή ζώνη της Αθήνας. Στην παλιά μαρίνα πριν το Φλοίσβο του Π. Φαλήρου. Ο Ήλιος γέρνει προς τη Σαλαμίνα.


Εικόνα 4

Εικόνα 5

Εικόνα 6

Εικόνα 7

Οι εικόνες 4,5,6,7 έχουν σημείο αναφοράς τον υπέροχο λόφο της Καστέλας στον Πειραιά σε διαφορετικές ημερομηνίες και ουρανούς. Η λήψη έχει γίνει από τις μαρίνες που ξεκινούν από το Σ.Ε.Φ. και φτάνουν στον Φλοίσβο του Φαλήρου.


Στην συνέχεια θα προχωρήσουμε στην παραλιακή ζώνη. Θα πάμε πιο μακριά, θα περάσουμε τον Άλιμο και θα φτάσουμε λίγο πριν τον Άγιο Κοσμά. Εκεί, απέναντι από την πύλη του παλιού αεροδρομίου υπάρχει, (δυστυχώς τώρα είναι άγνωστη η τύχη της καθώς θα αλλάξει όλη η περιοχή και δεν ξέρω τι θα απογίνει), μια πολύ όμορφη παραλία με τη μορφή ενός μικρού κόλπου. Πάμε να χαρούμε κάποια όμορφα ηλιοβασιλέμματα από εκεί.

Εικόνα 8

Ο Ήλιος γέρνει στη δύση. Κάπου στην αγκαλιά από την Αίγινα που μόλις διακρίνεται στο βάθος.


Εικόνα 9




Εικόνα 10




Εικόνα 11




Εικόνα 12




Εικόνα 13


Εικόνες 9-13: Η παραλία που σας ανέφερα. Από διαφορετικές λήψεις, ο ήλιος κατεβαίνει για να δύσει στο νησί της Αίγινας. Το μικρό κυματάκι σκάει στα βράχια στην ακτή. Τα χρώματα είναι μαγικά και η γαλήνη του τοπίου χαρακτηριστική.


Ευχαριστώ για τη συντροφιά. Εύχομαι σε όλους όμορφο Σεπτέμβρη και καλό αποκαλόκαιρο με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα. Να προσέχετε τους εαυτούς σας.


Σχόλια

  1. Πολλά και όμορφα ηλιοβασιλέματα γεμάτα αναμνήσεις. Ευχαριστούμε, φίλε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Μία μου. Να είμαστε καλά να απολαμβάνουμε ανάλογες στιγμές. Καλή βδομάδα καλή μου φίλη.

      Διαγραφή
  2. Τις χάζευα και μου ερχόταν το τραγούδι ηλιοβασιλέματα και τραγουδούσα!
    Υπέροχες Γιάννη μου, καλή σου εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου ναι! Κάπως έτσι! Λίγη ομορφιά την έχουμε ανάγκη. Καλή βδομάδα κοπέλα μου, σε ευχαριστώ πολύ.

      Διαγραφή
  3. Ωωωω πολύ όμορφες !!!! Ηλιοβασιλέματα γεμάτα αναμνήσεις !!!
    Καλό αποκαλόκαιρο και καλή φωτογραφική εβδομάδα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Ράνια μου. Πολύ γλυκές οι ευχές σου. Ανταποδίδω καλή μου φίλη. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Καλή βδομάδα να έχεις.

      Διαγραφή
  4. Γιάννη μου καλό Φθινόπωρο θα πω αν και θαύμασα τις φωτογραφίες από το καλοκαίρι σου. Προσωπικά ξεχώρισατην 7 και την 11. Και μη ξαναπείς "ερασιτεχνικά" γιατί ...τι περισσότερορα έκανε ο επαγγελματίας. Άλλωστε οι φωτογραφίες σου έχουν κάτι που δενθα βρείς στον επαγγελματία..αγάπη, μεράκι και..αρχόμενο πάθος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεωργία μου, αχτιδένια μου φίλη. Καλησπέρα και καλή σου βδομάδα.
      Μπορώ άφοβα να πω ότι οι δύο φωτογραφίες που ανέφερες είναι και μένα αγαπημένες μου καθώς έχουν κάτι ιδιαίτερο πάνω στο χρώμα.
      Εντάξει, ερασιτέχνες είμαστε καλή μου φίλη. Δεν αποτολμώ κάτι διαφορετικό. Απλά φυλακίζουμε προσωπικές μας στιγμές και εικόνες της φύσης μέσα από έναν φωτογραφικό φακό.
      Σε ευχαριστώ πολύ καλή μου.
      Τα φιλιά μου.

      Διαγραφή
  5. Ρεμβάζει ο νους, γητεύτρα η ματιά, η νοσταλγία βάφει τη θάλασσα με φως. Χρειάζονται σχόλια με τέτοια ομορφιά;
    Τον θαυμασμό μου μόνο και την αγάπη μου!
    Φιλιά και Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα καλή μου και ποιητική μου φίλη. Ναι, κάθε ηλιοβασίλεμμα κρύβει και μια ρέμβη, μια νοσταλγία. Χαίρομαι τόσο που μοιράζεσαι τέτοια ακριβά συναισθήματα μαζί μου εδώ Αννίκα μου. Την καλησπέρα μου και την αγάπη μου επίσης.

      Διαγραφή
  6. Γιάννη μου, άλλο ένα σου ταλέντο!
    Η φωτογραφία!
    Όλες μαγικές!
    Να περνας παντα υπεροχα γλυκε μου φιλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σου Κική μου. Ω εντάξει, δεν είναι τίποτα. Απλές φωτογραφίες. Αλλά είναι όμορφη η ενασχόληση μαζί τους. Σε ευχαριστώ πολύ για τις γλυκές σου ευχές. Στέλνω φιλιά.

      Διαγραφή
  7. Γεια Γιάννης!

    Μερικά υπέροχα ηλιοβασιλέματα. Μία από τις χώρες που θα ήθελα να μάθω, η Ελλάδα. Καθώς δεν μπορώ αυτήν τη στιγμή, είμαι απεριόριστα ευγνώμων που μας δείχνετε τις ομορφιές σας.
    Πάντα μου άρεσε πολύ η φωτογραφία.
    Ελπίζοντας να δείτε πιο όμορφα μέρη στη χώρα σας.
    Φιλιά και χαρούμενος Σεπτέμβριος και σε εσάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια όμορφη έκπληξη το σχόλιό σου Άννα μου! Ειλικρινά σε ευχαριστώ μέσα απ την καρδιά μου. Σου εύχομαι ολόψυχα να σου δοθεί η ευκαιρία να επισκεφτείς την Ελλάδα και να δεις από κοντά τις ομορφιές της. Καλό Σεπτέμβρη να έχεις. Φιλιά.

      Διαγραφή
    2. Ε γιατί σταμάτησες στον άγιο Κοσμά; Έλα στη Γλυφάδα να σε κεράσω καφέ!
      Ωραίες φωτογραφίες φίλε μου, έχεις και σε αυτές το καλλιτεχνικό ένστικτο όπως και στις χειροτεχνίες σου.

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ μου φίλε, δεσμεύομαι να αναρτήσω και τις άλλες φωτογραφίες που συνεχίζουν στην υπέροχη εκεί ακτογραμμή που τόσο αγαπώ. Απλά δεν ήταν εικόνες δειλινού.
      Σε ευχαριστώ πολύ. Στέλνω ευχές για καλό Φθινόπωρο.

      Διαγραφή
  8. Υπέροχες φωτογραφίες. Υπέροχες στιγμές. Αγαπώ πολύ τα ηλιοβασιλέματα μα πάρα πολύ.
    Ωραία η στήλη αυτή με τις φωτογραφίες σου
    Ρομαντική ψυχή Γιαννάκη, ναι;
    Περιμένουμε και άλλες φώτο
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ βρε Άννα μου, οι καρδιές μας συναντούνται σε ρομαντικές πινελιές. Το ξέρουμε δα εδώ και τόσα χρόνια. Τα ηλιοβασιλέμματα είναι λατρεμένο θέμα. Όχι μονάχα δικό μου αλλά και πολλών. Σε ευχαριστώ με τα συναισθήματα που μοιράζεσαι κορίτσι μου. Με συγκινείς! Να είσαι καλά. Καλή μας βδομάδα.

      Διαγραφή
  9. Πολύ ωραίο φωτογραφικό οδοιπορικό με πανέμορφα ηλιοβασιλέματα γεμάτα μαγευτικά χρώματα και αναμνήσεις !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στέλιο καλησπέρα,
      καλό Φθινόπωρο να έχουμε. Ας απολαύσουμε ακόμα, όσο υπάρχει, το αποκαλόκαιρο. Είναι όμορφο και γαλήνιο καλέ μου φίλε. Να είσαι καλά.

      Διαγραφή
  10. Φανταστικά ηλιοβασιλέματα μακάρι να ήμουν από μία γωνιά και να τα έβλεπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νατάσα μου καλησπέρα σου,
      Σε ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη καλή μου φίλη. Πράγματι κάθε ηλιοβασίλεμμα μιλάει στην καρδιά μας με ένα ιδιαίτερο τρόπο. Να είσαι καλά.
      Συνεχίζουμε.

      Διαγραφή
  11. Υπέροχες φωτο λατρεύω τα ηλιοβασίλεματα το καθένα μοναδικό!!!
    Καλό φθινόπωρο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρένα μου, είναι μια από τις πιο όμορφες και χαρισματικές στιγμές της μέρας. Καλησπέρα καλή μου φίλη. Σε ευχαριστώ πολύ και στέλνω τους χαιρετισμούς μου.

      Διαγραφή
  12. Είπα να ξεκινήσω τη βόλτα από εδώ σε μια ανάρτηση με ηλιοβασιλέματα.
    Πάντως και ένα ηλιοβασίλεμα που σκάει στον ουρανό (ωραίες οι εκρήξεις που έφερες εδώ ) ακόμα και αν νιώθουμε πως μας περιορίζει ένα καλώδιο της ΔΕΗ χαχαχα συνεχίζει να είναι πανάμορφο
    Σε φιλώ και συνεχίζω τη μπλογκοβόλτα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Μάνια μου, αλήθεια είναι και αυτό. Δεν χαλάει εύκολα η δύναμη και η έκφραση ενός όμορφου ηλιοβασιλέμματος. Βέβαια ...στραπατσάρεται αν θέλεις να το δεις καλλιτεχνικά, φωτογραφικά. Εξαρτάται και το μέγεθος της παραμόρφωσης.
      Καλή συνέχεια στη μπλογκοβόλτα σου καλή μου και σε ευχαριστώ πολύ.

      Διαγραφή
  13. Γιάννη εδώ που ζω απολαμβάνω μόνο την ανατολή που είναι και αυτή υπέροχη. Έχω κάποιον φίλο που κατά καιρούς μου στέλνει φωτ με το ηλιοβασίλεμα του τόπου του. Τώρα θα έρχομαι και στο μπλοκ σου να " χαζεύω " τις όμορφες φωτ σου με την δύση. Μου θύμησες πολλά γνωστά αγαπημένα μέρη. Νάσαι καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειρήνη μου νομίζω ότι εκεί που είσαι και το θέαμα που βλέπεις πρέπει να είναι χαράς ευλογία ναι; Τα λέω σωστά; Και χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί δεν υπάρχει κάτι καλύτερο. Με το καλό να σε βλέπω εδώ Ειρήνη μου. Είναι τιμή και χαρά μου και σε ευχαριστώ για αυτό.
      Την καλησπέρα μου.

      Διαγραφή
  14. μόλις τωρά είδα τούτη την ανάρτηση
    αγαπημένα μου όλα τα θέματα που έχει τούτη η ανάρτηση
    φωτογραφίες , θάλασσα και φυσικά ηλιοβασίλεμα
    μου αρέσει πολλά το ηλιοβασίλεμα
    και γενικά μόνο του αλλά και ειδικά στη θάλασσα

    είναι πολλά ωραίες όλες οι φωτογραφίες , αλλά ξεχώρισα τις 9 ,10,11 για το λόγο που γράφω πάνω

    πολλά χαίρομαι για τούτη τη στήλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δελφινάκι μου, η αγάπη σου για τη θάλασσα αλλά και τη φωτογραφία είναι δεδομένη και γνωστή. Την απολαμβάνουμε στο μπλογκ σου που είναι πανόραμα από όμορφες στιγμές στη φύση.
      Σε ευχαριστώ πολύ για τη γνώμη και τα καλά σου λόγια. Να είσαι καλά.

      Διαγραφή
  15. Ολα γύρω μας αλλάζουν αλλά εμείς μένουμε ίδιοι ή σχεδόν ίδιοι ίσως λίγο περισσότερο ρομαντικοί,ίσως πιο πολύ ευαίσθητοι και πάντα μας συγκινούν τα ηλιοβασιλέματα...γεμάτα αναμνήσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου