Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019

Σπίτι Μοντέρνας αρχιτεκτονικής (Μακέτα)

Αγαπημένες φίλες και φίλοι. Πριν κάμποσο καιρό σας είχα ...προϊδεάσει για το τι μπορεί ακριβώς να φτιάξει κάποιος με δύο διαμορφωμένους κύβους φελιζόλ. Ήρθε η στιγμή λοιπόν να κάνουμε τα ...αποκαλυπτήρια της χρήσης αυτής.

Σήμερα θα κάνουμε μια στροφή σε ένα άλλο είδος κατασκευής. Θα επιστρέψουμε στις πλήρεις και οργανωμένες μακέτες σπιτιών. Και αυτή τη φορά επίσης θα αλλάξουμε εντελώς τεχνοτροπία. Από τον Βικτωριανό ή κλασικό ρυθμό θα πάμε σε κάτι που επίσης αγαπώ. Στην ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ.

Αυτό λοιπόν που θα δείτε αποτελεί δικό μου σχέδιο, δική μου ιδέα που παίρνει μορφή και χώρο με τη μορφή μιας μακέτας με ξύλινα υλικά. Πάμε λοιπόν:

Σπίτι-μακέτα μοντέρνας αρχιτεκτονικής

Το έργο είναι μεγάλο και δύσκολο και έχει πολλά στάδια. Θα τα δούμε λοιπόν ένα προς ένα: 

Εν αρχή ήν τα ....Φελιζόλ

Εικόνα 1


Αυτά είναι δύο κομμάτια φελιζόλ. Αποτελούσε μια ενιαία συσκευασία που την βρήκα, που αλλού, στα σκουπίδια. Το μυαλό μου ταξίδεψε μακριά. Πήρα το μεγάλο αυτό κομμάτι και η φαντασία μου με οδήγησε να κόψω τα δύο αυτά κομμάτια που βλέπετε. Από εδώ ξεκινήσαμε λοιπόν.

Η διαμόρφωση

Εικόνα 2
Η Διαμόρφωση ξεκίνησε από το πρώτο κομμάτι, το οποίο και ντύθηκε, μέσα έξω, από ξύλινη επένδυση μπάλσα, όπως βλέπετε στην εικόνα 2.

Εικόνα 3

Στην Εικόνα 3 βλέπουμε πως έχει ήδη αρχίζει το κομμάτι αυτό να διαμορφώνεται στο πρώτο μέρος του σπιτιού.


Εικόνα 4

Η κατοικία μας θα έχει έδραση μια ξύλινη βάση, η οποία θα αποτελέσει και την αυλή του συγκροτήματος.


Εικόνα 5

Στην εικόνα 5 ξεκινάμε την διαμόρφωση της βάσης για να τοποθετήσουμε την κατοικία μας.


Εικόνα 6

Στην εικόνα 6 βλέπουμε ότι έαβαλα στην δεξιά γωνία της βάσης έναν κάθετο "τοίχο". Θα δείτε ποιο ακριβώς ρόλο θα κληθεί να παίξει.

Εικόνα 7

Πάμε λοιπόν να τοποθετήσουμε το πρώτο μπλοκ κατοικίας στη βάση της. Δεξιά βλέπουμε ότι θα δημιουργήσω μια "πιλοτή"

Εικόνα 8

Όλο το πάνελ της εργαλειοθήκης μας σχεδόν σε ....απαρτία.

Το δεύτερο συγκρότημα κατοικίας


Εικόνα 9

Στην εικόνα 9 βλέπουμε το δεύτερο κομμάτι φελιζόλ. Και σε αυτό θα γίνουν εργασίες διαμόρφωσης και θα ντυθεί σε όλη του την επιφάνεια με ξύλο μπάλσα.


Εικόνα 10

Ήδη βλέπουμε στην εικόνα 10, η διαμόρφωση και η ξύλινη επένδυση έχει προχωρήσει.


Εικόνα 11

Στην εικόνα 11 βλέπουμε την ένωση των δύο μπλοκ σε μια κατοικία. Έχει ήδη ξεκινήσει η κατασκευή μπαλκονιών.


Εικόνα 12

Στην εικόνα 12 έχω ξεκινήσει την κατασκευή ενός δώματος στην στέγη του πρώτου κτιρίου.


Εικόνα 13

Βλέπετε στην εικόνα 13 την κατασκευή του δώματος ενώ ήδη έχει ξεκινήσει νέα επεξεργασία-σχέδιο στην στέγη του για δημιουργία πρόσθετης κάλυψης, όπως θα δούμε παρακάτω.


Εικόνα 14

Ήδη τοποθετήθηκε η πρόσθετη στέγη, η οποία και αλφαδιάζεται αντίστοιχα, όπως βλέπουμε.

Η ΚαμινάδαΕικόνα 15

Από το συγκρότημά μας δεν γίνεται να λείπει η κατασκευή καμινάδας που έχει τη δική της ιδιαίτερη θέση και αισθητικά και κατασκευαστικά. Στην εικόνα 15 έχει ξεκινήσει η κατασκευή της


Εικόνα 16

Στην εικόνα 16 βλέπουμε την καμινάδα σε προχωρημένη κατασκευή. Στη συνέχεια θα την δούμε ενταγμένη στην κατοικία μας.


Η Κατασκευή της κεντρικής εισόδου

Εικόνα 17

Ιδιαίτερη μοντέρνα αρχιτεκτονική δίνω και στην κατασκευή της κεντρικής εισόδου, της οποίας έχει ξεκινήσει η διαμόρφωση όπως βλέπουμε στην Εικόνα 17-18

Εικόνα 18


Η Τελική Εικόνα

Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στις τελικές πινελιές στο έργο. Για να τις δούμε μέσα από τις εικόνες που ακολουθούν.

Εικόνα 19

Μια οπτική εικόνα από το δώμα της κατοικίας με τον κήπο του.


Εικόνα 20

Στην εικόνα 20 έχουμε μια άλλη οπτική γωνία, η οποία αναδεικνύει και τη διακόσμηση στον τοίχο.


Εικόνα 21


Εικόνα 22

Επίσης έχω και μια καινοτομία. Στην Εικόνα 23 θα δούμε μια εικαστική παρέμβαση στην πλαϊνή επιφάνεια του συγκροτήματος:


Εικόνα 23
Γιατί όχι; Ένα μεγάλο γκράφιτι στον πλαινό τοίχο! Πιστεύω του δίνει εξαιρετική ομορφιά, δεν νομίζετε;

Εικόνα 24


Αυτή, φίλες και φίλοι, είναι η μοντέρνα μας κατοικία, σε σχεδιασμό σύγχρονης αρχιτεκτονικής. Οι διαστάσεις του έργου είναι:

Πλάτος:  36 εκ.
Βάθος:  26 εκ.
Τελικό μέγιστο ύψος:  55 εκ.


22 σχόλια:

 1. Πω πω πω τι έκανες!!!!!Πραγματικά μένω έκθαμβη!
  Και πέτρα στην καμινάδα...και γράφιτυ και φώτα ...τι να πω!
  Πολύ όμορφο Γιάννη πολύ προχώρησε η δουλειά σου. Βάρος; Είναι βαρύ;Νομίζω ότι αυτή η κατασκευή σου είναι πιο άρτια από όλα όσα έχεις κάνει. Αυτό δείχνει ότι η δουλειά σου γίνεται επαγγελματική
  Μπράβο μπράβο μπράβο
  Καλή συνέχεια
  Ξέρω ότι θα δούμε κι άλλα
  Περιμένω εναγωνίως
  Φιλιά πολλά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Άννα μου!
   Η χαρά σου για μένα δώρο! Δεν είναι τόσο βαρύ όσο φαντάζεσαι. Καθώς η πρώτη ύλη είναι το φελιζολ το απαλλάσσει από το μεγάλο βάρος που θα είχε αν ήταν όλο ξύλο.
   Έχει ατέλειες. Κάποιες ευθυγραμμίσεις μου έχουν ξεφύγει αλλά το χειροποίητο πάντα θα λαθέψει έστω και λίγες μοίρες στις γωνίες.
   Τα όνειρά μας κλείνουμε μέσα σε αυτές τις κατασκευές Άννα μου.
   Σε ευχαριστώ πολύ ειλικρινά για τα συναισθήματα που μοιράζεσαι μαζί μου.

   Διαγραφή
 2. Καλά σταμάτα να με γαργαλάς, γιατί έτοιμη είμαι να καταχρεωθώ να το πάρω στην πραγματικότητα. Έχε χάρη που δεν μου αρέσουν τα δάνεια που κοκκινίζουν από ντροπή στην πορεία τους. Τι έφτιαξες πάλι φίλε μου καλέ; Το μεράκι σου είναι το κάτι άλλο! Μπράβο βρε Γιάννη μου λεβεντιά! Τα φιλιά μου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μαίρη μου, γλυκιά μου φίλη!
   Αχ μην μιλάς για ...δάνεια να χαρείς! Πόσο μάλλον για "κόκκινα" καθώς ο εφιάλτης αυτός επικρέμεται σε χιλιάδες σπιτικά και οικογένειες.
   Χαλάλι σου κορίτσι μου. Να το είχες, να μπορούσα να σας το φτιάξω να το απολαύσετε.
   Βγάζω τα απωθημένα μου Μαίρη μου μέσα από όλα αυτά ειλικρινά.
   Να είσαι καλά κορίτσι μου.

   Διαγραφή
 3. Καλά, Γιάννη μου, "δεν παίζεσαι"! "Εγραψες" πάλι, φίλε μου. Με ξετρελαίνει ο τρόπος που χρησιμοποίησες τη χαρτοπετσέτα ως γκράφιτι! Και η κατοικία ονειρική! Αν είναι μεζονέτα, την αγοράζω όσο-όσο! Αν είναι ξεχωριστοί όροφοι όχι, γιατί απλά δεν χωράνε τα υλικά μου για τις χειροτεχνίες! Χα, χα! Χίλια μπράβο για την έμπνευση και την κατασκευή, φίλε μου. Υποκλίνομαι στο αρχιτεκτονικό σου ταλέντο!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μία μου,
   Μαιζονέττα είναι! Μία κατοικία! Χαχαχαχαχαχχα συνεπώς θα έχεις το δικό σου χώρο άνετα για τα καλούδια σου. Και θα σου κάνω και ...καλή προσφορά!
   Αχ βρε κορίτσι μου. Ειλικρινά σε ευχαριστώ πολύ. Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε και με γεμίζει και μένα θετική αύρα αυτό.
   Προχωράμε στα επόμενα που σας έχω.
   Φιλάκια πολλά.

   Διαγραφή
 4. ειναι υπεροχο
  συγχαρητηρια αγαπημενε μου!
  γεια στα χερια σου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κική μου σε ευχαριστώ πολύ. Τα συναισθήματά σου πολύ ζεστά και ενισχυτικά σε κάθε μου προσπάθεια. Την καλησπέρα μου καλή μου φίλη.

   Διαγραφή
 5. Γιάννη μου καλημέρα και σου εναποθέτω τον θαυμασμό μου. Κάποτε ο άνδρας μου έφτιαξε την μακέτα του εξοχικού μας χωρίς αρχιτεκτονικές γνώσεις και χωρίς ..κλιμακόμετρο κάτι που με άφησε άφωνη.Ταιριάζουμε οι δυο μας γιατί αυτό το καιρό έφτιαξα με τα φελιζόλ από την συσκευασία του καταψύκτη που αγοράσαμε χωριουδάκια!!!Σε θαυμάζω πραγματικά, η δημιουργικότητα σου είναι μοναδική αφού έχει τόσες διεξόδους στη τέχνη. το κυριότερο είναι πως φτιάχνεις κατασκευές με υλικά που τα βρίσκεις όπως κι εγώ πια. Θα ομολογήσω πως δεν αγαπούσα τις μακέτες γιατί τις βαριόμουνα και μου τις έφτιαχνε ένας συμφοιτητής μου ο Μάξιμος ( δυστυχώς έφυγε νωρίς)με αντάλλαγμα τα σχέδια που έφτιαχνα γι΄αυτόν αφού η υπομονή μου είναι ..παροιμιώδης!Υπέροχα Γιάννη μου, φαντάσου και να είχες ειδικά υλικά γα μακέτα. Μη ξεχνάς το κλιμακόμετρο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γεωργία μου καλησπέρα.
   Ξέρω πως μιλάω με μια γυναίκα που είναι "χωμένη" για τα καλά στο θέμα της σχεδίασης και της κατασκευής. Αν βάλει κανείς την αισθητική σου μαζί τότε προκύπτει αυτός ο καλλιτεχνικός συνδυασμός που μας μαγεύει όλους.
   Προσπαθώ να εκμεταλλευτώ ότι υλικό πέφτει στα χέρια μου Γεωργία μου. Δεν μας παίρνει για τέτοιου είδους αγορές καθώς είναι ακριβά τα υλικά. Συνεπώς ότι μπορούμε.
   Σε ευχαριστώ πολύ που πάντα με βοηθάς, πάντα στηρίζεις κάθε προσπάθεια με τις συμβουλές σου και κάθε γόνιμη πρόταση μπορείς να δώσεις.
   Καλή μας συνέχεια Γεωργία μου.

   Διαγραφή
 6. Υπεροχο!!! Μοναδικό!!! Να εισαι καλα Γιάννη μου να φτιάχνεις πολλές τέτοιες θαυμάσιες δημιουργίες! Απολαμβάνω πάντα να βλέπω αυτές τις αναρτήσεις και μου αρέσει που μας τα δείχνεις καθώς προχωρά το έργο. Γεια στα χέρια σου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ειρήνη μου, σε ευχαριστώ από καρδιάς!
   Όλη αυτή σας η αγάπη είναι για μένα το καλύτερο κίνητρο να μοιραστώ και τη δική μου χαρά. Κάθε παρατήρησή σου είναι δεκτή. Και σκέψη και πρόταση.
   Καλησπέρα καλή μου φίλη.

   Διαγραφή
 7. Σε λίγο θα είσαι έτοιμος για την πρώτη σου έκθεση μου φαίνεται :) Χαρούμενο που θα είναι το φελιζόλ!!! γνώρισε την τέχνη σου
  Να σαι καλά :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αχ Μάνια μου μακάρι να γίνονται ερασιτεχνικές εκθέσεις δημιουργίας σε Δημοτικό επίπεδο. Κάποτε υπήρχαν τέτοιες πρωτοβουλίες στο δήμο. Πλέον.... περί άλλων τυρβάζουν. Ας είμαστε καλά. Στέλνω τα φιλιά μου και το ευχαριστώ μου.

   Διαγραφή
 8. Δεν είσαι αρχιτέκτονας ή σχεδιαστής και μας το κρύβεις ε;
  Όπως πάντα διέπρεψες, και είσαι ο πρώτος που φτιάχνει ένα σπίτι και φροντίζει για γκράφιτι στον τοίχο!
  Μήπως φτιάχνεις και κάστρα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ω καλώς τον φίλο μου! Αχ απωθημένα μου φέρνεις στην επιφάνεια αγαπητέ. Απωθημένα μου. Κάστρο όχι δεν έχω ξεκινήσει ή αποπειραθεί να φτιάξω. Το ζήτημα είναι ο χώρος. Πολύ μεγάλο ζήτημα. Αλλιώς κάτι θα μπορούσαμε να δούμε.
   Σε ευχαριστώ ειλικρινά για τα καλά σου λόγια, να είσαι καλά με όμορφες εμπνεύσεις.

   Διαγραφή
  2. Ξεκίνησα μόλις ένα διήγημα φαντασίας που εξελίσσεται γύρω από μια πολιορκία κάστρου, έτσι είπα μήπως έχεις φτιάξει και κανένα τέτοιο!

   Διαγραφή
  3. Όχι πολυγραφότατε φίλε μου. Δεν έχω φτιάξει κάτι τέτοιο λόγω έλλειψης χώρου. Χαίρομαι για την νέα σου συγγραφική δουλειά. Θα κάνω καμιά επίσκεψη στο μπλογκ σου να έχω το άρωμα της γραφής σου. Ευχαριστώ φίλε, καλή συνέχεια.

   Διαγραφή
 9. Πωπωπωπωπωπω!
  Τί να πω κι εγώ;
  Τα είπαν όλοι πιο πάνω.
  Λέω να βάλουμε όλοι το κάτι τι μαε και να το αγοράζουμε για κραφτόσπιτο.😂😂😂😂😂😂
  Τώρα πόσα υλικά θα χωρέσουν μέσα, εξαρτάτε πόσα στρέμματα θα το κάνεις.
  Είναι απίθανο.
  Μη με βάζεις στην πρίζα να μαζεύω ΚΑΙ φελιζόλ.
  Φτάνει τα κουτιά συσκευασίας, θα με διώξουν από το σπίτι.
  Καλή συνέχεια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα Ρένα ξέρεις κάτι; Έχουμε γίνει ...ρακοσυλλέκτες το ξέρεις; χαχαχαχαχαχαχαχαχα. Προχθές ήμουνα σε ένα κάδο σκουπιδιών ανακύκλωσης. Εκεί βρήκα τα φελιζόλ. Πετάγεται ένας εργάτης της διπλανής οικοδομής και τι μου λέει;
   "Έχω κάτι σίδερα επάνω μήπως τα θέλεις;" !!!!!!!!!!!!
   Φαντάσου τώρα χαχαχαχαχαχαχαχα
   Ρε τι έχουμε πάθει.
   Επίσης έχω βρει πολλά φελιζόλ από τα μονωτικά της οικοδομής στο σπίτι και τα έχω ήδη κρατήσει. Αλλά σε λίγο δεν θα χωράμε πουθενά!
   Αχ βρε Ρένα μου, με έκανες και γέλασα μα την αλήθεια.
   Να είσαι καλά. Φιλιά και καλή βδομάδα.

   Διαγραφή
 10. Κι υστερα λες για μένα! Δεν παίζεσαι άνθρωπέ μου.Εδώ βλέπω αλφάδια,βάσης κοπής καντριγιέ,ολα γίνονται με χειρουργική ακρίβεια.
  Γιάννη μου για άλλη μια φορά μ άφησες άφωνη,απο την έμπνευση μέσω των σκουπιδιών(νάξεραν τι πετάνε οι άνθρωποι!!!) μέχρι την εκτέλεση βήμα βήμα(αλλο σου ατού!Εγω ουτε το πριν δε βγάζω οχι και βήμα βήμα φωτό). Σου βγάζω το καπέλο ενώ εσένα σου βγήκε το λάδι να το ολοκληρώσεις.
  Εξοχη ιδέα το γκράφιτι!!!Μόνο που θα τολμήσω μία επισήμανση,εαν το έκοβες περιμετρικά απο την Μαίριλυν και δνε φαινόταν το τετραγωνο του χαρτιού θα ηταν ακριβώς ζωγραφική στον τοίχο.Με όλο το θάρρος ε;;;κι οχι σαν παρατήρηση.Ειμαι σίγουρη οτι το σκέφτηκες κι εσύ εκ των υστέρων...αχ αυτό το "εκ των υστέρων" εχει κάψει κόσμο!!!χαχχαχαα
  Γιάννη μου καλέ,για αλλη μια φορά να σου καταθέσω ενθέρμως το θαυμασμό μου.Αντε ετοιμάσου για την έκθεσή τους και μακάρι να καταφέρω να τα δω απο κοντά.
  Με εκτίμηση βαθειά
  Χαρά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χαρά μου, πόσο ....χαρά μου δίνουν τα λόγια σου.
   κατ αρχήν να σου πω ότι περιμένω την κριτική και τις παρατηρήσεις σου και δεν με ενοχλούν καθόλου. Ναι έχω ένα θέμα με αυτό το είδος της διακόσμησης (χαρτοπετσέτα σε ντεκουπάζ) στα όρια του σχήματος. Πως θα το "σβήσω" δηλαδή. Εκεί χρειάζονται τα όμορφα γυναικεία χέρια.
   Κάθε τι που δημιουργείς να το φωτογραφίζεις. Δεν είναι κάτι ματαιόδοξο. Είναι να σφραγίσεις τη στιγμή της δημιουργίας του. Ακόμα και να κρατήσεις την τεχνογνωσία πως θα το επαναλάβεις δεύτερη φορά.
   Έκθεση ε; που τέτοια φάση. Μακάρι ο Δήμος να διοργάνωνε τέτοιες εκθέσεις ερασιτεχνικής δημιουργίας. Θα μπορούσαμε να περάσουμε και σε επαγγελματική φάση που τόσο, μα τόσο, έχουμε ανάγκη λόγω βιοπορισμού.
   Σε ευχαριστώ πολύ καλή μου φίλη.
   Και επιμένω θέλω κάθε σου παρατήρηση και υπόδειξη.
   Φιλιά.

   Διαγραφή