Μικρές Θήκες για την Κουζίνα σας


Φίλες και Φίλοι, σειρά στις κατασκευές της Μικρο-Ξυλουργικής μας είναι, αυτή τη φορά, κάτι χρηστικό, λειτουργικό για το εσωτερικό του σπιτιού σας. Συγκεκριμένα κάτι που απευθύνεται, κατά βάση στις Γυναίκες καθώς αφορά την λειτουργικότητα της Κουζίνας μέσα στο σπίτι.

Τι έχουμε λοιπόν αυτή τη φορά ; Σχεδίασα και έφτιαξα δύο Μικρές Θήκες για μικροαντικείμενα που χρησιμοποιείται άμεσα και καθημερινά στην Κουζίνα σας. Αντικείμενα που είναι σε πρώτη ζήτηση στην μαγειρική και πάντα σας διευκολύνει να τα έχετε συγκεντρωμένα όλα μαζί σε μια πρώτη ματιά.

Πάμε λοιπόν να δούμε τον σχεδιασμό αυτών των δύο Θηκών.

ΜΕΓΑΛΗ ΘΗΚΗ

Στην Εικόνα 1 βλέπουμε τις ξύλινες βάσεις που έκοψα και θα συναρμολογήσουμε μετά στην κατασκευή της μεγάλης μας θήκης.


Εικόνα 1

Στην Εικόνα 2 έχει ήδη ξεκινήσει η συναρμολόγηση των τμημάτων. Έχει προσαρμοστεί η "πλάτη" της θήκης μας, υπερυψωμένη καθώς σχεδιάζουμε και ένα μικρό "πατάρι" για πρόσθετη τοποθέτηση. Επίσης έχουν τοποθετηθεί και τέσσερα μικρά "κολωνάκια" στηρίγματα εφαρμογής.


Εικόνα 2


Εικόνα 3

Στην Εικόνα 3 βλέπουμε σε en face προβολή της Μεγάλης μας Θήκης με τα πρώτα βαψίματα σε χρώμα Σομόν και Κεραμιδί.


Εικόνα 4


Στην Εικόνα 4 βλέπουμε Ολοκληρωμένο το έργο μας με όλη του τη διακόσμηση καθώς και τη λειτουργική του χρήση. Μπορεί να τοποθετηθεί όπου θέλετε σε τραπέζι ή σε βάση παραθύρου όπως επίσης μπορεί να αναρτηθεί και σε τοίχο με τα αντίστοιχα στηρίγματα. Πάνω δεξιά βλέπετε το μικρό "πατάρι" και την πιθανή του χρήση.

Εικόνα 5

Στην Εικόνα 5 έχετε μια καλύτερη οπτική του μπροστινού μέρους με εμφαση στην διακόσμησή του.

Εικόνα 6
Να και εδώ στην Εικόνα 6 μια μερική άποψη της Μεγάλης μας Θήκης με όλα της τα ....καλούδια. Στη διάθεσή σας λοιπόν και καλή χρήση.

ΜΙΚΡΗ ΘΗΚΗ

Το δεύτερο έργο αφορά τον σχεδιασμό και την κατασκευή μιας μικρότερης και απλούστερης Θήκης για την Κουζίνα σας στον ίδιο χρωματισμό για να έχουμε ομοιογένεια στο χώρο.

Εικόνα 7

Στην Εικόνα 7 βλέπουμε τη βάση στήριξης, τα μικρά "κολωνάκια" και τα κυβάκια στα οποία θα γίνουν οι συγκολλήσεις.

Εικόνα 8
Στην Εικόνα 8 έχουμε ήδη προχωρήσει στην συναρμολόγηση των πλαϊνών. Και φυσικά έχουμε προσθέσει τα μικρά ξύλινα sticks ως έξτρα επένδυση (διπλή επιφάνεια), όπως δηλαδή έχω κάνει και στη Μεγάλη Θήκη. 

Εικόνα 9
Στην Εικόνα 9 έχουμε ήδη προχωρήσει πολύ. Έχουμε τελειώσει και με το βάψιμο και μένει το τελικό φινίρισμα διακόσμησης.


Εικόνα 10
Στην Εικόνα 10 έχουμε μπροστά μας την Μικρή μας Θήκη έτοιμη, παραδομένη, στην ...φαντασία σας και στην χρηστικότητά σας.

Ευχαριστώ για την παρέα.

Σχόλια

  1. Ανανέωσες τα σχέδιά σου, Γιάννη! Τι να πω; Μπράβο! Πρακτικές και όμορφες οι θήκες σου.
    Καλό μήνα να έχεις, φίλε μου, δημιουργικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Αλεξάνδρα μου και καλό σου Μήνα. Αυτή τη φορά είπα να φτιάξω κάτι χρηστικό και λειτουργικό. Ευχαριστώ για τα όμορφα λόγια και το πέρασμά σου. Να είσαι καλά με πολλά φιλιά.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου