Θήκη μολυβιών-κινητού

 Μολυβοθήκη και θήκη κινητού τηλεφώνου

(D.I.Y.)

Εικόνα 1

Γιορτινές μέρες, γιορτινή ατμόσφαιρα με φόντο τα Χριστούγεννα.

Προσπαθούμε, δημιουργώντας, να δώσουμε μια καλλιτεχνική έμπνευση στη διάθεσή μας. Μάς κάνει καλό. 

Είπα, με το αγαπημένο μου ξύλο, να κάνω κάτι λειτουργικό αυτή τη φορά. Κάτι, "μαζεμένο", που μπορεί να μπει σε ένα γραφείο και να είναι χρήσιμο στην καθημερινότητά μας.

Μια μολυβοθήκη καθώς και μια θήκη για κινητό, κατά βάση, ή για διάφορα έγγραφα (λογαριασμούς, συνταγές κλπ κλπ), που θέλει κάποιος να έχει σε επίκαιρη θέση.

Εικόνα 2

Ξεκινώ λοιπόν, την απλοϊκή μας κατασκευή. Πρώτο ...καθήκον να φτιάξω τη μολυβοθήκη. Θα χρησιμοποιήσω ξύλινα στικς από το μεγάλο μέγεθος, τα οποία θα κολληθούν πάνω σε χαρτόνι.

Εικόνα 3

Εδώ έχει ξεκινήσει η επεξεργασία της μολυβοθήκης, στην περιφέρειά της. Το κάτω μέρος κόβεται για να κολληθεί στη βάση.


Εικόνα 4

Είμαστε έτοιμοι να διαμορφώσουμε τη θήκη μας.


Εικόνα 5

Αφού τυλίγουμε σε κύλινδρο το χαρτόνι μας μαζί με τα κολλημένα στικς, διαμορφώνεται η θήκη. Έχω επιλέξει διχρωμία σε κίτρινο και γαλάζιο για το χρωματισμό μας.


Εικόνα 6

Έτοιμη και η βάση της μολυβοθήκης. Και αυτή με ξύλινα μεγάλα στικς.


Εικόνα 7

Διάλεξα για χρωματισμό της βάσης μας, ένα ελεύθερο μοτίβο στην επιλεγμένη διχρωμία. Μάς προέκυψε έτσι η εικόνα 7. Η βάση είναι έτοιμη.


Η θήκη για το κινητό τηλέφωνο


Εικόνα 8

Στην εικόνα 8, έχω ολοκληρώσει την κατασκευή της βάσης του κινητού. Στην ίδια πάντα διχρωμία, με ακριβώς τα ίδια υλικά. Μένει η διακόσμησή της και το κόλλημά της στη βάση μας.


Εικόνα 9

Στην εικόνα 9, έχουμε πλέον το τελικό αποτέλεσμα. Και οι δύο θήκες έχουν κολληθεί πάνω στη βάση, έχουν διακοσμηθεί, έχουν βερνικωθεί και είναι έτοιμες για χρήση στο γραφείο ή στο χώρο σας.

Ευχαριστώ για την παρέα σας.

Να ευχηθώ σε όλες και όλους, όμορφες γιορτινές μέρες με υγεία και ανθρωπιά.




Σχόλια

  1. Ξέρεις που λένε πιάνουν τα χέρια σου; Ε αυτό για εσένα είναι απλά ανεπαρκές, κάνουν θαύματα τα χέρια σου φίλε μου ακόμα και με τα πιο απλά υλικά. Είσαι τεχνίτης, τι να λέμε!
    Καλές γιορτές με όλους τους ανθρώπους που αγαπάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Μιχάλη μου με τα καλά σου λόγια. Εντάξει, δεν είναι και τίποτα το σπουδαίο, φίλε μου. Κάτι έτσι για το καλό, να περνάμε όμορφα την ώρα μας. Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο αλλά πάντα για τη στήριξη. Όμορφες γιορτές να έχουμε.

      Διαγραφή
  2. Χρήσιμα και αισθητικά όμορφα αυτά που έφτιαξες. Πάντα με κέφι και δημιουργικότητα να διώχνουμε τη μιζέρια...έτσι; Ωραία, λαμπρά! Να τα χαρείς
    Τα φιιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό μωρέ Άννα μου! Να διώξουμε τη μιζέρια, σε αυτό στοχεύουμε. Έτσι μάς προκύπτουν αυτές οι μικρές, ταπεινές δημιουργίες. Χαίρομαι που είσαι εδώ και στηρίζεις με τη θετική αύρα της καρδιάς σου καλή μου φίλη. Την καλησπέρα μου.

      Διαγραφή
  3. Γιάννη μου, τα χόμπι μας θα μας σώσουν από την σκληρή καθημερινότητα
    (και επικαιρότητα)!
    Μπράβο για τη δημιουργικότητά σου!
    Σε καμαρώνω!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό λέω Αριστέα μου, δεν είναι τόσο αυτή καθ' εαυτή η κατασκευή αλλά η διαδικασία, που την συνοδεύει. Τα χόμπι ως όπλο απέναντι στο σκοτάδι. Πόσο σε ευχαριστώ Αριστέα μου για την αύρα που μεταδίδεις ολόγυρα. Την καλησπέρα μου.

      Διαγραφή
  4. Πολύ όμορφο το τελικό αποτέλεσμα Γιάννη. Και είναι υπέροχο, ότι είναι και χρηστικά.
    Μπράβο σου!
    Πάντα δημιουργικός να 'σαι.
    Καλό απόγευμα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι κάτι το σπουδαίο, Μαρίνα μου. Έτσι για το καλό, για να έχουμε καλή διάθεση. Χάρηκα που σού άρεσε κορίτσι μου, την καλησπέρα μου. Σε ευχαριστώ πολύ.

      Διαγραφή
  5. Πάντα χρήσιμη και πρακτική μιά θήκη για μολύβια πάνω στο γραφείο, όπως και για το κινητό!
    Σε χαίρομαι, Γιάννη μου, που πάντα βρίσκεις τρόπο να απασχολείς τα χέρια σου με χρήσιμες και όμορφες δημιουργίες!
    Καλό βράδυ και καλό Σαββατοκύριακο, φίλε μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι κάτι το σπουδαίο, Μαριάννα μου. Απλά έτσι για να απασχολούμε τα χέρια και το μυαλό μας και να φτιάχνουμε λίγο τη διάθεσή μας. Σε ευχαριστώ πάντα για τα καλά σου λόγια. Bon week-end ma chere amie.

      Διαγραφή
  6. Με τη δημιουργικότητα εκφράζεται ο εσωτερικός μας κόσμος. Αποδεδειγμένα αν κρίνω από τα χρώματα, χαρούμενος και ρομαντικός παραμένει ο δικός σου. Η ευχαρίστηση να φτιάξεις κάτι με τα χέρια σου είναι πραγματικά ανεκτίμητη. Και η μολυβοθήκη και η θήκη του κινητού, άκρως απαραίτητα, είναι πολύ όμορφα. Μπράβο Γιάννη!
    Καλή εβδομάδα να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή σου βδομάδα, αγαπημένη μου Αννίκα! Πόσο σε ευχαριστώ για αυτό το εξαίρετο μοίρασμα συναισθημάτων και σκέψεων. Να είσαι καλά φιλενάδα μου, μού δίνεις έναυσμα για κάθε τι όμορφο και δημιουργικό. Συνεχίζουμε καλή μου φίλη.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου